Nemščine se lahko učite bližje vašemu domu

Razlogi za učenje tujega jezika so različni. Morda potrebujete znanje tujega jezika za službo ali samo za potovanje, morda za študij v tujini ali pa želite na srečanjih z nemško govorečimi tujci nastopati bolj samozavestno in sproščeno.

 

Če ste si le na eno od vprašanj odgovorili z da, vas vabimo v:

 

Začetni tečaj nemščine

Namenjen je vsem, ki potrebujete osnove nemškega jezika zato, da boste na potovanjih prišli, kamor hočete, dobili, kar želite, udobno prenočevali, si ogledali, kar ste načrtovali in spoznali nove ljudi. 40-urni tečaj bo potekal od marca 2016 naprej v skupini od 8–10 študentov. Poudarek bo na vsebinah iz vsakdanjega življenja.

 

Nadaljevalni tečaj nemščine

Namenjen je tistim, ki ste se že učili nemščine v šoli ali na tečajih, pa želite to znanje obnoviti, izboljšati in se pripraviti na delo, pri katerem prihajate v stik z nemško govorečimi poslovnimi partnerji, ali pa načrtujete študij v tujini. 40-urni tečaj bo potekal intenzivno, od oktobra 2016 naprej.

 

Programa sta usklajena s skupnim evropskim jezikovnim okvirjem.

 

Tečaj bo vodila profesorica R. Šengelaja z odličnimi referencami, progam bo prilagodila vašemu predznanju nemščine in vas seznanila z možnostjo pridobitve mednarodno priznanih certifikatov.

 

Cena tečaja je odvisna od števila študentov in znaša od 285(6 udeležencev) do 170€ (10 udeležencev).

 

Reference MAG. ROSVITA ŠENGELAJA. Dolgoletne in raznolike izkušnje poučevanja na vseh področjih šolstva: OŠ, srednje šole, višje in visoke šole, univerza. Večletna zunanja sodelavka Zavoda za šolstvo RS (predavateljica na seminarjih za učitelje srednjih poklicnih šol). Tri mandate članica Državne predmetne komisije za poklicno maturo iz nemščine.

 

Predavateljica višje šole za programe: mehatronika, informatika, komercialist, ekonomist.

 

Sodna tolmačka za nemški jezik, lektorica s habilitacijo.

Zunanja sodelavka Goethejevega inštituta in izpraševalka na mednarodnih izpitih Goethejevega inštituta za nemški jezik.