Bogdana Winterleitner

Rojena je bila  25.3. 1944 v Ljubljani, po poroki sta si z možem dom uredila v Dragomeru, kjer živi in ustvarja še danes.

Po poklicu je višja medicinska sestra, ki zdaj zasluženo uživa v pokoju.

Moža je pogosto spremljala na slikarskih dogodkih in slikanje jo je počasi vedno bolj prevzemalo, ji zlezlo pod kožo kot pravimo in  zato je poskusila s slikanjem tudi sama, prvi začetki segajo v leto 2009.

Akvarel se ji je zdel prezahteven, pa je  poskusila z akrilnimi barvami in se spoprijateljila z njimi. V tej tehniki ustvarja tudi še sedaj.

Vključila se je v Društvo likovnikov v Ljubljani in se z njimi udeležila preko 60 skupnih razstav. Pridružile so se  tudi prve samostojne razstave (okoli 8), prejela je štiri nagrade za svoje delo in vse to jo je še dodatno vzpodbudilo in motiviralo za delo na likovnem področju in predstavitve svojih del ne le doma, temveč tudi v tujini. Število razstav nenehno narašča, z veseljem pa sodeluje na mnogih delavnicah in likovnih kolonijah.

Zdaj imate spoštovani bralci in ljubitelji slikarstva možnost, da nekaj njenih  del prepoznate na naših spletnih straneh in že zdaj se veselimo  časa, ko nam bo avtorica ponudila možnost, da jo nekoliko obširneje spoznamo tudi v domačem kraju.

Dragica Krašovec