Študijsko popotovanje študentov angleščine 2016

Naša občanka, prof. Milojka Babšek, vsako leto pelje svoje študente stoneangleščine na Ljubljanski univerzi za tretje življenjsko obdobje v Anglijo. Letos, maja 2016, smo se ji pridružile tudi študentke angleščine v DVIG-u. Štiri dni smo preživeli v pokrajini Dorset. Več ur smo prehodili po Jurski obali, znani po najdiščih fosilov dinozavrov (in seveda po filmu Jurrasic Park). Ogledali smo si katedrali v Winchestru (grob Jane Austin) in Salisburyju (hrani eno od 4 kopij Magne Carte iz leta 1215), Stonehenge in nam manj znani Avebury henge (na sliki).

 podez2 Odpeljali smo se tudi na otok Wight (poznate ga iz pesmi Beatlesov When I’m sixty four) z znamenitimi belimi »iglami«.

V Londonu smo imeli na voljo za oglede slaba dva dni. Zahvaljujoč dobri kondiciji smo si uspele ogledati vse znamenitosti mesta – večinoma le od zunaj, posedeti v kraljevskem parku St. James, pasti radovednost v kraljevi trgovini in v Harrodsu; v Narodni galeriji smo si ogledale sobo s slikami Constabla, Turnerja in Gainsborougha.

shake

Dragomerške študentke smo imele posebno srečo – V Shakespearovem gledališču The Globe se je ob našem prihodu začela predstava Ukročene trmoglavke. Kupile smo si vstopnice in za kratek čas uživale v predstavi in navdušeni publiki. Zadnje večerne ure smo preživele ob violinski glasbi odličnih pouličnih glasbenikov v Covent Gardnu.

 

 

Seveda pa angleško govoreče obiskovalce vabimo, da si preberete naš spodaj objavljen potopis. Obilo veselja pri branju!