Na predavanje dr. Jureta Zupana: Črne luknje – njihovo rojstvo, življenjska pot in razpad, v sredo, 10.4. 2019 ob 18h v prostorih DU Dragomer Lukovica v občinski stavbi v Dragomerju. Bi radi razumeli črne luknje in zvedeli več o konceptu vesolja, kot ga razumemo danes? Potem pridite na predavanje, v sredo 10. aprila ob 18:00h v  prostorih DU Dragomer Lukovica v občinski stavbi v Dragomeru.
Prijave sprejemamo do 1. aprila na dvig@iold.si ali po telefonu 041 775 771 (Olga).

Na Enajsto šolo o antiki, 3. aprila 2019 ob 19h, lokaciji bomo sporočili kasneje. Verena Vidrih Perko nam bo predstavila Mit o zlatem runu in sledove grške antične kulture na slovenskih tleh, Breda Podbrežnik Vukmir pa dve slovenski pravljici, ki imata korenine v antični mitologiji: Sveti Anton prinese ogenj iz pekla in Čudežni studenec.
Prijave sprejemamo do 25.3. na iold.si ali po telefonu 041 775 771.

Pogovori z Darjo Rojec – živeti z rakom, ponedeljek, 1.aprila, ob 11h v sobi upokojencev v Dragomerju. Srečanje bo namenjeno pogovoru in izmenjavi izkušenj članic ob spoznanju, da  je v družini ali prijateljskem okolju bolezen, ki prinaša stiske in tudi nove načine življenja. Družinski člani in prijatelji se z boleznijo lažje soočajo, če imajo dovolj priložnosti za pogovore. Sovaščanka Darja nam bo pripovedovala, kako premagovati ovire pri zdravljenju raka iz lastnih izkušenj in izkušenj mnogih bolnikov, s katerimi se srečuje v Evropi Donni. Pripovedovala bo tudi o tem, kaj lahko sami storimo za preprečevanje nastanka bolezni in o načinu življenja po zdravljenju.
Informacije in prijave na dvig@iold.si ali po telefonu 041 775 771 (Olga).

 Od pravljice do lutke, delavnica za otroke 4 – 8 let, ponedeljek, 8.4.  ob 17:30 v Toscani v Dragomerju. Tokratno srečanje bo nekoliko drugačno. Otroci si bodo ogledali lutkovno predstavo z naslovom TIHO, TUKAJ BEREMO. Zaigrali jo bosta vzgojiteljica Nuška Kukovica in mentorica Vesna Kučan, obe imata diplomo pedagoginja za slovensko lutko. Sceno in lutke sta naredili sami. Otroci bodo po ogledu upodobili v sliki in besedi svoje vtise o predstavi. Vodja Vesna Kučan. (Marčevska delavnica na to temo je odpadla).
Prijavite se na dvig@iold.si ali po telefonu 031 638 787 (Vesna Kučan).

Bralni krožek, ob sredah, 3. in 17.4. ob 18h v sobi upokojencev v Dragomerju. Na prvem srečanju se bomo posvetili Moniki Žagar in njenemu delu Košček čokolade v pasji dlaki, na drugem srečanju pa Janiju Virku in njegovemu delu Brez imena. Vodja Alenka Logar Pleško.

 Konverzacija v španščini. Novost v letošnjem programu so srečanja, namenjena konverzaciji v španskem jeziku pod mentorstvom naravne govorke španskega jezika. Vabimo vse, ki dobro govorite špansko in želite svoje znanje ohraniti ali osvežiti. Srečanja bomo organizirali, če bodo vsaj 4 prijave.
Informacije in predhodne prijave sprejemamo na dvig@iold.si ali po telefonu 041 775 771 (Olga).