Na teraso Toscane na prestavitev video portreta Milke Erbežnik in pogovor z njo v sredo, 11.julija ob 20:30h na terasi Toscane.

Portret sta ustvarila naša sokrajana Darijan Novak in Nejc Saje po naročilu Andragoškega centra Slovenije (ACS), ki je naši sokrajanki Emiliji podelil TVU priznanje. Priznanja podeljuje ACS vsako leto navdihujočim primerom vseživljenjskega učenja, ki spodbujajo najširšo javnost. Kot zgled ponuja posameznike, skupine in ustanove, ki v učenje in izobraževanje veliko vlagajo in zato dosegajo tudi uspehe. Z znanjem spreminjajo sebe, osebno rastejo, si zboljšujejo položaj in pozitivno vplivajo na svojo okolico – bližnje, soseščino, skupnost in celotno družbo.

Na letošnjem svečanem odprtju že 23. Tedna vseživljenjskega učenja 11. maja v Šmarju pri Jelšah je priznanje ACS prejela tudi naša krajanka Milka, in sicer »za vztrajno vlaganje v lastni razvoj kot temelj za ustvarjalno sodelovanje in druženje na vseh področjih«. Ta stavek ne razkriva leta obiskovanja slikarskih in drugih tečajev, ne razkriva leta odrekanj, da je lahko dosegala svoje srčne želje, ne predstavlja vseh njenih učiteljev in učencev, ki so jo v osmih desetletjih izoblikovali v osebo, kot jo poznamo danes. Že v aktivnem življenjskem obdobju se je pripravljala, da bo lahko eksplodirala v tretjem. Po upokojitvi je zaživela življenje, kakor si je vedno želela.

Vabimo vas, da se predstavitve in pogovora udeležite v čim večjem številu.

Nika Gams, predsednica univerze za tretje življenjsko obdobje DVIG